Tim Cook, de directeur van Apple, roept persbureau Bloomberg op een artikel in te trekken. Het gaat om een omstreden publicatie waarin het medium beweert dat producten van een Amerikaans serverbedrijf zijn geïnfiltreerd door China.

Het is de eerste keer dat Apple een journalistiek medium publiekelijk vraagt een nieuwsverhaal in te trekken, meldt BuzzFeed op basis van een telefoongesprek met de Apple-directeur.

Begin oktober beweerde Bloomberg in een artikel dat China de productieketen van het Amerikaanse bedrijf Supermicro zou hebben geïnfiltreerd, door moederborden te voorzien van microchips. De producten zouden uiteindelijk zijn beland bij dertig Amerikaanse bedrijven, zoals Apple en retailgigant Amazon.

Beide bedrijven ontkenden de aantijgingen vlak na publicatie al, maar de oproep van Cook wordt door BuzzFeed "buitengewoon" genoemd. Apple heeft nooit eerder een medium opgeroepen een verhaal in te trekken, zelfs niet in gevallen waarbij een publicatie grote fouten bevatte.

Bloomberg, dat doorgaans wordt gezien als een gerespecteerd medium, blijft achter de publicatie van het artikel staan. Het bedrijf is echter sinds de publicatie van het verhaal niet met aanvullend bewijs gekomen.