Apple Watch-gebruikers klagen dat hun smartwatches niet meer werken door een probleem bij het overschakelen op de wintertijd. Het probleem lijkt in de Infograph-achtergronden te zitten.

Dat blijkt zondag uit verschillende berichten op forums zoals Reddit. Daar klagen gebruikers dat hun smartwatches in zogenoemde reboot-loops komen, waarbij de horloges constant opnieuw opstarten, zonder dat de gebruiker iets kan doen. 

De enige oplossing lijkt om de smartwatch terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

De problemen komen voornamelijk voor in de Watch Series 4, die in september werd uitgebracht.

Voorlopig hebben vooral Australische gebruikers last van de problemen. Daar werd de klok zondag verzet. In Nederland gebeurt dit pas op de laatste zondag van oktober.

Vermoedelijk zit het probleem bij Infograph Faces, één van de achtergronden voor de Apple Watch waarop gebruikers meteen informatie over hun activiteiten kunnen vinden. Zodra een gebruiker die achtergrond verwijdert, werkt de smartwatch weer naar behoren.

Het is niet de eerste keer dat een Apple-product problemen heeft met de zomer- of wintertijd. Jaren geleden liepen de vroegste iPhones weleens vast bij het automatisch overschakelen op de juiste tijd.