Nintendo zou van plan zijn om volgend jaar een verbeterde versie van de Switch-console uit te brengen.

Leveranciers en ingewijden zeggen tegen The Wall Street Journal dat Nintendo een nieuwe versie van de Switch wil uitbrengen "om het verkoopmomentum vast te houden".

Nintendo zou nog aan het bekijken zijn welke nieuwe hardware- en software-functies in de nieuwe versie moeten komen. Volgens bronnen overweegt Nintendo om het lcd-scherm te vervangen door een oled-display. 

Zo'n scherm is bijvoorbeeld al te vinden in smartphones, zoals de Samsung Galaxy S9 en de iPhone XS. Oled kan zwart beeld echt zwart maken door pixels uit te schakelen. Daarnaast worden de kleuren natuurgetrouwer en feller getoond. Verder is zo'n scherm energiezuiniger

De nieuwe Switch zou op zijn vroegst in de zomer van 2019 verschijnen. Naar verwachting zal de console uiterlijk niet veel verschillen van de huidige versie. Games blijven speelbaar op beide versies. Nintendo heeft tot nu toe twintig miljoen exemplaren verkocht van de Switch.

Met een geüpgradede Switch zou Nintendo andere console-fabrikanten opvolgen. Zo hebben Sony en Microsoft al verbeterde versies van de PlayStation 4 en Xbox One uitgebracht, waarmee ze geschikt werden voor 4K-televisies.