HP presenteerde maandag de nieuwe Spectre Folio: een laptop die ook als tablet is te gebruiken. Opvallend is de leren behuizing.

De Spectre Folio werd door HP op zijn website getoond. Het meest in het oog springende van de 2-in-1-laptop is de behuizing. Zowel aan de binnenkant als buitenkant is het apparaat van leer voorzien, dat doorloopt tot het toetsenbord en de touchpad.

De laptop kan worden ingeklapt om de Spectre Folio als tablet te gebruiken. Ook kan het scherm rechtop worden gezet, over het toetsenbord en de ingebouwde luidsprekers heen.

Het apparaat krijgt een scherm van 13,3 inch met een resolutie van 1080p of 4K, afhankelijk van wat de koper kiest. Daarnaast heeft de hybride laptop minimaal 8GB aan werkgeheugen, 256GB SSD aan opslag, een usb-c-aansluiting en twee Thunderbold 3-aansluitingen.

Volgens HP gaat Spectre Folio gemiddeld zo'n vijftien uur op een volle acculading mee. Er wordt een stylus meegeleverd, die aan de zijkant in een leren lusje kan worden bewaard.

De laptop is vanaf 29 oktober in de Verenigde Staten te koop voor 1.300 dollar (omgerekend zo'n 1.125 euro). Een Nederlandse datum en prijs zijn nog niet bekend.