Google voegt enkele nieuwe features toe aan de mobiele zoekfunctie. Gebruikers krijgen onder andere eerdere zoektermen te zien die zij hebben gebruikt.

De updates zitten in de zoekfunctie die Android-gebruikers in hun linkerscherm zien. Google brengt de update uit naar aanleiding van zijn twintigste verjaardag, zegt de zoekgigant.

In de nieuwe zoekapp worden nu kaarten getoond met eerdere zoekopdrachten die de gebruiker rondom dat onderwerp gedaan heeft. Gebruikers kunnen ook zoekresultaten toevoegen aan verschillende collecties die later teruggezocht kunnen worden. Dat is handig bij het werken aan projecten.

Ook het tabblad Afbeeldingen krijgt een update. Google Lens wordt daarin geïntegreerd. Gebruikers kunnen Lens gebruiken om voorwerpen op een afbeelding te identificeren.

Tot slot voegt Google meer mogelijkheden toe om nieuws te ontdekken met een nieuw Discover-tabblad. Daarin staan wat tijdlozere verhalen, maar ook video's en andere informatie die gebaseerd is op wat volgens het bedrijf interessant is voor de gebruiker.

De nieuwe update wordt uitgerold onder gebruikers.