Facebook zou volgende week een nieuw product tonen. Het gaat om de verwachte slimme speaker met een scherm.

Cheddar schrijft op basis van ingewijden dat de presentatie van de Portal-speaker volgende week zal plaatsvinden, maar dat de exacte dag nog niet bekend is.

De speaker van Facebook wordt al lange tijd verwacht. Er waren geruchten dat het bedrijf het apparaat afgelopen mei zou aankondigen tijdens zijn F8-ontwikkelaarsconferentie. Dat ging naar verluidt niet door vanwege het misbruikschandaal met Cambridge Analytica dat destijds speelde.

Facebook zou mogelijk twee verschillende versies van de Portal uitbrengen. Een variant met een kleiner scherm en een versie met een groter aanraakgevoelig scherm. De apparaten zouden zijn voorzien van de spraakassistent Alexa van Amazon en videobellen ondersteunen.

De speaker zou een camera hebben die met een luikje gesloten kan worden. Het apparaat zou daarnaast een ingebouwde groothoeklens hebben, die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie. Daarmee kunnen mensen in beeld herkend worden. Ook zijn gebruikers te volgen terwijl ze door de kamer lopen.

Naar verwachting gaat de kleinste speaker 300 dollar kosten en grotere 400 dollar. Het is niet bekend of de toestellen ook in Nederland op de markt komen en wat ze hier zouden kosten.