Apple heeft naar verluidt in China 25.000 apps uit zijn App Store verwijderd. Het zou voornamelijk gaan om apps die gokdiensten aanbieden.

De actie van Apple volgt nadat het bedrijf onlangs in Chinese staatsmedia kritiek kreeg voor zijn aanbod van illegale apps, schrijft The Wall Street Journal.

Volgens de Chinese staatsomroep CCTV zijn 25.000 apps uit de App Store verwijderd, maar Apple wilde dit aantal in gesprek met The Wall Street Journal niet bevestigen.

"Gokapps zijn illegaal en niet toegestaan in de App Store in China", zegt het bedrijf in een verklaring. Het bedrijf stelt maatregelen te nemen om te voorkomen dat dit soort apps in de appwinkel terechtkomen.

Apple kreeg een jaar geleden kritiek, omdat het bedrijf zogenoemde VPN-apps uit de App Store had verwijderd. Met deze apps kunnen gebruikers de strenge internetcensuur in het land omzeilen.

Met de actie zegt Apple te voldoen aan de Chinese wet. Uiteindelijk zorgt dat ervoor dat Apple toegang tot de lucratieve Chinese markt kan behouden.