Dinsdag 27 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Apple Store Apple-logo

'Apple brengt augmentedrealitybril in 2020 op de markt'

Apple brengt in 2020 een augmentedrealitybril op de markt waarmee dragers een virtuele laag over de echte wereld zien, voorspelt analist Ming-Chi Kuo.
Door NU.nl

Dat schrijft de aan Apple gewijde nieuwssite 9to5Mac. Kuo heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd rond het voorspellen van Apples toekomstplannen.

Apple werkt momenteel al aan augmented reality. De technologie is sinds iOS 11 terug te vinden in de smartphones van de hardwaregigant. Op de iPhone kan augmented reality gebruikt worden om onder meer de echte wereld met digitale objecten te verrijken.

Meer details over Apples plannen rondom augmented reality geeft Kuo niet. Apple-directeur Tim Cook noemde augmented reality in 2017 wel "net zo groot" als smartphones. Sommige analisten zien de augmentedrealitybril als de opvolger van de smartphone.

Naast de augmentedrealitybril verwacht de analist dat Apple tussen 2023 en 2025 zijn Apple Car op de markt brengt. Apple werkt - naast zijn infotainmentdashboard CarPlay - aan autotechnologie, maar de exacte plannen van het bedrijf zijn niet bekend.


Lees meer over:

AppleAugmented reality

Aanbevolen artikelen