Het Cybercrimeteam Noord-Nederland heeft naar aanleiding van het Nederlandse opsporingsonderzoek 'Operation Power Off’ zes aanhoudingen verricht in Noord-Nederland. 

Deze aanhoudingen volgden nadat de Nederlandse politie op 24 april de grootste cybercriminele website Webstresser.org had opgerold.

Bij de actie tegen de website zijn vier vermoedelijke beheerders opgespoord in onder andere Servië en Kroatië. In Canada en het Verenigd Koninkrijk werden ook acties ondernomen tegen vermoedelijke beheerders.

Bij de aanhoudingen in Noord-Nederland gaat het om twee personen uit Drenthe, drie uit Friesland en één uit Groningen. Ze worden verdacht van het gebruiken van de website om DDoS-aanvallen te plegen.

Webstresser.org was een zogenaamde 'booter’ of 'stresser’-dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht.

Bij een DDoS-aanval op een website bezoeken meerdere 'computers’ tegelijk één bepaalde website zodat deze overbelast wordt en onbereikbaar wordt voor klanten of bezoekers.