Snap, het bedrijf achter Snapchat, biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om gebruikers met een Snapchat-account te laten inloggen bij hun website of app.

De optie is onderdeel van een breder pakket aan opties dat Snap aan ontwikkelaars van derde apps beschikbaar stelt.

Het bedrijf laat aan TechCrunch weten met zijn eigen loginknop een privacyvriendelijker alternatief te willen bieden dan concurrenten, zoals Facebook. Gebruikers die met hun Snapchat-account bij een derde partij inloggen, delen op dat moment alleen hun gebruikersnaam en hun persoonlijke avatar.

Andere details over het account van de gebruiker, zoals het telefoonnummer, het e-mailadres, de locatie of vrienden, worden niet met de derde partij gedeeld. Gegevens van gebruikers worden bovendien automatisch gewist na drie maanden van inactiviteit bij de derde partij.

Snap biedt ontwikkelaars van websites en apps ook de mogelijkheid om functies beschikbaar te maken op de camera van Snapchat. Ook krijgen ontwikkelaars de optie om de Stories van Snapchat in hun eigen app te integreren.

Daarnaast kunnen ontwikkelaars de zogenoemde Bitmoji-stickers in hun eigen platform integreren. Bitmoji's zijn virtuele avatars die gebruikers van Snapchat zelf kunnen vormgeven.