Vrijdag 19 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Medeoprichter Jan Koum van WhatsApp vertrekt bij Facebook

De medeoprichter van WhatsApp, Jan Koum, heeft maandag bekendgemaakt dat hij Facebook zal verlaten. De berichtendienst is sinds 2014 in handen van Facebook.
Door ANP/Reuters

Het vertrek van Koum komt op het moment dat er volgens de Washington Post een conflict was tussen WhatsApp en Facebook over het gebruik van persoonlijke data van gebruikers.

Koum maakt zich al jarenlang hard voor privacy, schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNBC. In 2014 schreef hij een blog over opgroeien in de Sovjet-Unie en de angst dat alle communicatie werd gecontroleerd door de geheime dienst.

Op zijn Facebook-pagina schrijft Koum dat het tijd is om door te gaan. Hij zegt dat hij WhatsApp nog steeds toejuicht, maar dan van buiten het bedrijf. Facebooktopman Mark Zuckerberg bedankte Koum voor alles wat hij hem heeft geleerd. Hij schrijft in een verklaring dat de waarden die Koum heeft altijd het hart van WhatsApp zullen vormen.

Koums vertrek komt op een cruciaal moment voor Facebook. Het Amerikaanse techbedrijf worstelt met onder meer datalekken en nepnieuws op het sociale medium.

Facebook kocht Whatsapp in 2014 voor een recordbedrag van 19 miljard dollar.


Lees meer over:
FacebookWhatsApp

Aanbevolen artikelen