Vodafone stopt wereldwijd met de betaalapp Vodafone Wallet, waarmee gebruikers betaalopties konden toevoegen aan hun Android-smartphone.

Volgens Vodafone maakte een relatief klein aantal mensen gebruik van de app, onder meer als gevolg van de beschikbaarheid van alternatieve diensten. Hoeveel gebruikers de Vodafone Wallet precies had, wilde een woordvoerder van het telecombedrijf niet zeggen.

Met de app konden gebruikers onder meer contactloos betalen met hun smartphone en klantkaarten van bedrijven bundelen. Een jaar geleden voegde Vodafone ook de optie om een PayPal-rekening te koppelen toe.

Ook OV-chip mobiel, waarmee gebruikers in het openbaar vervoer konden inchecken met hun smartphone, werkte voor Vodafone-klanten met de app. Maandag werd bekend dat Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, stopt met de proef om met smartphones in te checken.

Het besluit om met de Vodafone Wallet te stoppen is vanuit het internationale hoofdkantoor genomen, en heeft verder niet te maken met het stopzetten van OV-chip mobiel, aldus de woordvoerder van Vodafone.

Gebruikers van de Vodafone Wallet worden woensdag door het bedrijf op de hoogte gesteld. De dienst stopt op 28 juni definitief.