Intel stopt met de ontwikkeling van zijn slimme bril Vaunt. Ook gaat het bedrijf zich niet langer richten op andere slimme gadgets: het bedrijf sluit de hele afdeling die aan deze producten werkt.

Dat heeft de chipmaker bevestigd, meldt techsite The Verge.

De slimme bril Vaunt, die intern 'Superlight' werd genoemd, kenmerkte zich volgens The Verge vooral door positief minimalisme. De techwebsite kreeg eerder dit jaar een prototype van de gadget in handen voor een eerste indruk.

Het prototype bevatte geen camera, knoppen of microfoon. De smart glasses zagen eruit als een gewone bril, maar bevatte wel een functie om beelden op het netvlies van de drager te projecteren.

De Vaunt zou later dit jaar voor ontwikkelaars beschikbaar moeten worden. Ook zou Intel op zoek zijn naar derde partijen om het product op de markt te brengen.

In een verklaring zegt Intel dat het bedrijf soms de "moeilijke beslissing" moet nemen om de ontwikkeling van een product stop te zetten. Op de afdeling van slimme consumentenproducten werkten ongeveer tweehonderd mensen, waarvan vermoedelijk een deel zijn baan verliest.