YouTube maakt een versie van zijn Kids-app die niet werkt met een algoritme om video's te tonen. Filmpjes worden door mensen geselecteerd.

Dat meldt BuzzFeed News op basis van ingewijde bronnen bij YouTube.

Het bedrijf wil een versie van de YouTube Kids-app uitbrengen die niet werkt met algoritmes. Een team van werknemers selecteert video's en kanalen die goedgekeurd zijn voor kinderen. YouTube zou zo willen voorkomen dat kinderen aanstootgevende video's te zien krijgen.

De versie van YouTube Kids zonder algoritmes zou door ouders in te schakelen zijn en bestaat naast de huidige versie van de app. De nieuwe variant verschijnt mogelijk in de komende weken.

YouTube ontkende en bevestigde niets. In een statement laat het bedrijf aan BuzzFeed News weten dat het bedrijf "altijd werkt aan de verbetering van YouTube Kids, maar we reageren niet op geruchten en speculatie".

Complottheorieën

In maart kwam een bericht naar buiten dat YouTube Kids video's toonde waarin complottheorieën werden besproken. Algoritmes van de dienst horen dit soort materiaal voor kinderen weg te filteren.

YouTube Kids toont een beperkt aantal video's van de site, die speciaal voor jonge gebruikers zijn bedoeld. In Nederland is de dienst nog niet beschikbaar.