PUBG Corporation klaagt ontwikkelaar NetEase aan. Mobiele games van dat bedrijf zouden teveel lijken op het populaire schietspel PlayerUnknown's Battlegrounds.

Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die door TorrentFreak zijn gedeeld.

De aanklacht werd deze week ingediend bij een rechtbank in Californië. PUBG Corporation klaagt het Chinese NetEase aan wegens auteursrechtenschending en oneerlijke concurrentie. 

Kopieën

De spellen Rules of Survival en Knives Out gebruiken volgens PUBG Corporation specifieke elementen van PlayerUnknown's Battleground. In de games proberen spelers van 99 anderen te winnen. Ze landen uit een vliegtuig, zoeken naar wapens en moeten in een steeds kleiner wordende spelcirkel blijven om te overleven.

Het namaken gaat volgens PUBG Corporation verder dan deze elementen. Zo bevatten de Chinese spellen dezelfde soort kratten metverrassingen die uit de lucht komen vallen. Ook gebruiken ze de kreet 'Winner winner, chicken dinner' voor degene die overblijft.

PUBG Corporation wil dat de rechter van NetEase eist dat alle versies van de games worden verwijderd.

Klacht

Het gamebedrijf diende eind januari al een klacht in bij Apple, dat het bericht naar NetEase doorstuurde. Het bedrijf zei nergens inbreuk op te maken, waarna PUBG Corporation besloot naar de rechter te stappen. NetEase heeft nog niet gereageerd.

Naast het vermeende kopiëren stelt PUBG Corporation dat de apps ook werden uitgebracht op mobiel voordat het bedrijf dat zelf had gedaan, om alvast een voorsprong te behalen op het marktaandeel. Dat ziet het bedrijf als oneerlijke concurrentie.

Inmiddels is er een eigen versie van PlayerUnknown's Battleground voor iOS en Android. Die heet PUBG Mobile en is gratis speelbaar.