Woensdag 17 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nvidia Uber

Nvidia stopt met praktijktests zelfrijdende auto's na ongeluk Uber

Nvidia heeft tests met autonoom rijdende wagens tijdelijk stopgezet na een fataal ongeluk met een zelfrijdende auto van Uber afgelopen week.
Door NU.nl

Dat schrijft Reuters dinsdag.

Uber gebruikt het computerplatform van Nvidia in zijn zelfrijdende auto's. Nvidia zelf testte zelfrijdende auto's in de Verenigde Staten, Japan en Duitsland.

"Uiteindelijk zal autonoom rijden veiliger zijn dan wanneer mensen achter het stuur zitten", zei een Nvidia-woordvoerder in een statement aan The Verge. "We schorsen het testen van onze auto's op openbare wegen tijdelijk om onderzoek te doen." 

Wel blijft het bedrijf de komende tijd overal ter wereld data verzamelen via auto's die door mensen worden bestuurd.

Fataal ongeluk

Tijdens een praktijktest van Uber kwam afgelopen week in de Verenigde Staten een voetganger om het leven, nadat een zelfrijdende auto niet op tijd stopte. De politie onderzoekt het ongeval.

Naast Uber en Nvidia heeft ook Toyota gezegd tijdelijk te stoppen met het openbaar testen van zelfrijdende auto's. Volgens de Japanse automaker heeft het incident van Uber mogelijk een emotioneel effect op de testchauffeurs.

De computers van Nvidia verwerken de informatie die binnenkomt in een auto, afkomstig van sensoren, camera's en microfoons. Die data moet in een fractie van een seconde worden verwerkt om de juiste beslissing te kunnen maken.


Lees meer over:
UberNVIDIAZelfrijdende auto's

Aanbevolen artikelen