Huawei heeft dinsdag twee nieuwe telefoons gepresenteerd. De P20 Pro valt op dankzij drie camera's op de achterkant, waarmee tot vijf keer kan worden ingezoomd zonder kwaliteitsverlies.

De P20 Pro is het toptoestel van Huawei, dat de focus legt op fotografie. De telefoon is voorzien van drie Leica-camera's. Daarmee kunnen foto's van 40 megapixels genomen worden. 

Aan de voorkant heeft de P20 Pro een 24 megapixel-camera. 

Het toestel biedt ondersteuning van kunstmatige intelligentie. Daarmee herkent de camera negentien verschillende scenes en objecten, zoals een zonsondergang en dieren. Vervolgens worden de instellingen daar automatisch op aangepast.

Inkeping

De Huawei P20 Pro werkt met een Kirin 970-chip en draait op Android 8.1. De telefoon heeft een oled-scherm van 6,1 inch met aan de bovenkant een inkeping voor zoveel mogelijk schermruimte.

Ook de goedkopere P20 heeft zo'n inkeping, maar mist de derde camera-lens op de achterkant. In plaats daarvan heeft het toestel een dubbele camera van Leica.

De P20 Pro verschijnt op 16 april in Nederland voor 899 euro. De P20 kost 649 euro en verschijnt op 28 maart. Beide modellen zijn beschikbaar in zwart en blauw.