Apple heeft vrijdag een voorstel ingediend bij Emojipedia voor dertien nieuwe emoji's. Het gaat onder meer om plaatjes van een poppetje in een rolstoel. 

De voorstelde emoji's zijn te zien op de website van Emojipedia.

Onder de nieuwe plaatjes is verder een oor met een gehoorapparaat, een blindengeleidehond en protheses van armen en benen. Daarnaast zijn er emoji's van poppetjes in een klassieke rolstoel en een elektrische rolstoel ingediend.

In de aanvraag voor het opnemen van deze emoji's stelt Apple dat deze plaatjes "mensen met beperkingen beter representeren". Er zijn al veel emoji's, maar volgens het bedrijf vertegenwoordigen die mogelijk niet de ervaringen van mensen met een handicap.

Het is niet bekend of de emoji's uiteindelijk beschikbaar komen voor gebruikers. Ze moeten eerst worden goedgekeurd door een committee van Unicode. Daarna komen ze op een lijst en kunnen ze geselecteerd worden voor Emoji 12.0, die in de eerste helft van 2019 beschikbaar komt.

Nieuwe emoji's

De komende update met nieuwe emoji's verschijnt in de tweede helft van 2018. Vorige maand werd daaraan de laatste hand gelegd. Nieuw in die versie zijn onder meer plaatjes van een geliefd gezicht, een bevroren gezicht, voeten en superhelden.

De nieuwe emoji's voor 2018
90
De nieuwe emoji's voor 2018