Lenovo heeft nieuwe ThinkPad-laptops aangekondigd met schuifjes om webcams te bedekken en bredere ondersteuning voor gezichtsherkenning voor Windows Hello.

Het gaat om nieuwe ThinkPad-modellen in de X-, T- en L-lijnen. De laptops zijn allemaal dunner en lichter geworden en voorzien van de achtste generatie Intel Core-processors, waarmee ze sneller en krachtiger zijn dan hun voorgangers.

De nieuwe ThinkPad X-modellen en enkele modellen in de T-serie zijn voorzien van een fysieke schuifje voor de webcam. Zo kunnen gebruikers de camera op de laptop blokkeren of openen. 

De X380 Yoga krijgt geen schuifje om de webcam te bedekken. Het apparaat is wel voorzien van een infraroodcamera voor gezichtsherkenning van Windows Hello, waarmee gebruikers kunnen inloggen op hun computer. Ook de T480 en T580 ondersteunen Windows Hello.
 
De ThinkPad L-modellen bieden deze opties niet, maar worden wel wat betaalbaarder. Ook deze laptops zijn voorzien van de nieuwste Intel Core-processors.

CES

Europese prijzen voor de laptops zijn nog niet bekend. Meer details over zijn nieuwe laptops toont Lenovo komende week tijdens de CES-beurs in Las Vegas.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!