De Nintendo Switch is in 2017 de grootste stijger in de lijst van meestgezochte zoektermen op Marktplaats.

Dat liet Marktplaats maandag weten. Nintendo's nieuwe spelcomputer verscheen in maart van dit jaar. 

Op de tweede plek staan de ook dit jaar populair geworden fidget spinners. De top vijf wordt gecompleteerd door 'diamond painting', 'Samsung Galaxy S8' en 'iPhone 7 Plus'.

Het gaat daarbij om de grootste stijgers. Marktplaats maakte ook de top tien meestgezochte zoektermen bekend. Op de eerste plek staat net als voorgaande jaren het trefwoord 'gratis', dat per dag gemiddeld 50.000 keer wordt ingetypt.

Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'
144
Review: 'Nintendo Switch is een soort Ikea-bouwpakket'

Festivals

Ook werd vaak gezocht op campers, fietsen, caravans en kasten. "De handel in gebruikte kampeerauto’s en caravans is het afgelopen jaar 20 procent gestegen. Tweedehands campers zijn vooral in trek bij jongeren. Het bezoeken van festivals met de camper wordt steeds populairder", legt een woordvoerder van Marktplaats uit.

In de rubrieken dameskleding (2.255.425 keer) en antiek en kunst (966.210 keer) zijn de meeste advertenties geplaatst. Gemiddeld worden 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst en staan er 10,5 miljoen advertenties op de site. Dagelijks vinden er naar schatting 100.000 transacties plaats, wat neerkomt op meer dan 36 miljoen op jaarbasis.