Gamingfabrikant Razer heeft zijn eerste smartphone gepresenteerd. De Razer Phone biedt krachtige specificaties en een dubbele camera.

De Razer Phone werd woensdag tijdens een presentatie in Londen getoond. Razer is bekend als fabrikant van gaming-accessoires, zoals toetsenborden en muizen, maar ook laptops. Nu waagt het bedrijf zich op de smartphonemarkt.

De telefoon van Razer heeft een 5,7 inch scherm met een refresh rate van 120 Hz en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Om het display vallen de vrij dikke randen op, met name omdat concurrenten inzetten op dunnere schermen en meer beeld in hun toptoestellen.

Zware games

De Razer Phone biedt 8GB aan werkgeheugen en een Snapdragon 835-chip, die ook te vinden is in de Galaxy S8 van Samsung. Hiermee moet de telefoon zware apps en games zonder problemen draaien. Het toestel is verder voorzien van een flinke 4000 mAh-accu en speakers voor Dolby Atmos-geluid.

Aan de achterzijde heeft de Razer Phone een dubbele 12 megapixel-camera. Aan de voorkant biedt het toestel een camera van 8 megapixels. De vingerafdrukscanner bevindt zich in de powerknop aan de zijkant van de telefoon. Aanvankelijk werkt het toestel met Android 7.1.1, maar begin 2018 wordt de Razer Phone geüpdatet naar Android 8.0.

De Razer Phone verschijnt op 17 november in de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Nederland valt daar niet onder, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wel. Het toestel krijgt een adviesprijs van 749 euro.