Apple heeft bekendgemaakt wat het kost om zonder AppleCare+ verzekering een kapotte iPhone X te repareren. Vergeleken met andere iPhones lopen die kosten fors op.

Het bedrijf vernieuwde de pagina met reparatieprijzen en voegde daar de iPhone X aan toe. Een schermreparatie kost 309 euro bij de Apple-winkel. Voor overige schade, die niet beperkt is tot het scherm, kunnen de kosten oplopen tot 599 euro. Als het toestel verzonden moet worden, komt er 12,10 euro bovenop. 

De tarieven gelden voor de iPhone X buiten de garantie en buiten de verzekering AppleCare+. Reparaties voor de iPhone X zijn met deze prijzen fors duurder dan de iPhone 8 Plus, het grootste nieuwe model van Apple. Een schermreparatie voor dat toestel kost 189 euro, terwijl de overige schade kan oplopen tot 439 euro.

De iPhone X heeft, anders dan andere modellen, een oled-display van Samsung. Een vingerafdrukscanner ontbreekt, ontgrendeling gaat via Face ID: een camerasysteem dat je gezicht scant. Daarnaast is de iPhone het duurste model dat Apple dit jaar uitbrengt met een vanafprijs van 1159 euro voor het 64GB-model.

De nieuwe telefoon van Apple is sinds vrijdagochtend te bestellen. Levertijden liepen na het openen van de bestellingen snel op naar vijf tot zes weken. Apple noemt de vraag naar de iPhone X "ongekend" en zegt er alles aan te doen om te zorgen dat er zo snel mogelijk genoeg zijn voor elke consument die er één wil.