Apple heeft Regaind gekocht. De Franse startup richt zich op het maken van analyses van gezichten en foto's door middel van kunstmatige intelligentie.

Dat schrijft TechCrunch op basis van verschillende bronnen. Apple reageerde zoals het altijd doet bij overnames van bedrijven: "We kopen van tijd tot tijd kleinere techbedrijven en doorgaans maken we onze bedoelingen daarmee niet bekend".

De overname zou eerder dit jaar gedaan zijn. Regaind had voorafgaand ongeveer 400.000 euro aan durfkapitaal opgehaald. Het bedrijf werkt aan een computervisie-programma om te analyseren wat er op foto's staat. Daarvoor maakt het gebruikt van kunstmatige intelligentie. Met de techniek kan het bijvoorbeeld technische en esthetische waardes van afbeeldingen bepalen. Zo kan het programma de beste foto uit een reeks halen.

Met de technologie kan Regaind ook leeftijd, geslacht en emotie herkennen. Het is niet bekend of Apple dit heeft gebruikt voor de nieuwe Face ID-sensor in de iPhone X. Met dat toestel kunnen mensen gebruikmaken van geanimeerde emoji die het gezicht voor de camera nabootsen.