In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we of Google zijn Brusselse problemen van zich kan afschudden door concurrenten toe te laten in zijn Shopping-dienst.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Machtsmisbruik

Google kreeg dit jaar een recordboete van ruim 2,4 miljard euro wegens machtsmisbruik met Shopping, zijn prijsvergelijker. in zoekresultaten verschijnen vaak prominent Shopping-blokjes, die volgens andere prijsvergelijkers zorgen voor oneerlijke concurrentie.

Deze week besloot Google om concurrenten via een veilingssysteem toegang te geven tot deze Shopping-resultaten. Hoe werkt dat precies, en kan deze verandering de Brusselse toezichthouders tevreden stellen?

Russische beïnvloeding

In de Verenigde Staten gaat het nog altijd vaak over Russische beïnvloeding van de presidentsverkiezingen in november. Facebook en Twitter identificeerden al Russische nep-accounts die politieke berichten verspreidden. Begin november moeten de sociale media tekst en uitleg geven aan het Amerikaanse congres. Wat kunnen we daarvan verwachten?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.