Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden stemde unaniem voor een wet om meer zelfrijdende testauto's op de openbare weg toe te staan.

Dat schrijft Reuters. Leden van het Huis van Afgevaardigden in de Verenigde Staten stemden woensdag unaniem voor de zogeheten 'Self Drive Act'.

De wet is nog niet officieel aangenomen. Het voorstel moet nog langs het Amerikaanse Senaat. Als ook daar een meerderheid voor de wet stemt, kunnen automakers en techbedrijven veel meer zelfrijdende auto's op openbare wegen testen.

Met de Self Drive Act kunnen bedrijven jaarlijks uiteindelijk tot honderdduizend autonome wagens op de wegen testen, zelfs als ze niet helemaal aan de huidige veiligheidsstandaarden voor auto's voldoen. In de richtlijnen staat bijvoorbeeld dat voertuigen een stuur moeten hebben.

Snellere ontwikkeling

Bedrijven als Uber, Ford en Google, die aan zelfrijdende auto's werken, moeten hun auto's dankzij de wet sneller kunnen ontwikkelen. Ook zouden ze met openbare tests de beloofde veiligheid van hun wagens beter kunnen aantonen.

Fabrikanten moeten voordat ze de weg op mogen wel de juiste vergunningen hebben en regelmatig veiligheidsbeoordelingen voorleggen aan autoriteiten. Het is onduidelijk wanneer het Amerikaanse Senaat het wetsvoorstel behandelt.