In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we virtual reality. Gaan zelfstandige VR-brillen de technologie naar een breder publiek brengen?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Virtual reality

Volgens een recent gerucht werkt Oculus aan een zelfstandige VR-bril, waar geen smartphone of pc voor nodig is. Het apparaat zou 200 dollar gaan kosten en daarmee een van de meest betaalbare VR-brillen worden.

De Oculus Rift, de bril die het bedrijf maakt voor pc-gamers, is ondertussen flink in prijs verlaagd. Kunnen deze twee ontwikkelingen ervoor zorgen dat virtual reality een breder publiek bereikt? En hoe staat het tegenwoordig eigenlijk met het aanbod van VR-apps?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.