Zondag 25 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google

Podcast: Pijnlijke cyberaanval Petya en megaboete voor Google

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over de Petya-malware die veel schade aanricht en de recordboete voor Google
Door NU.nl

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Petya

De malware Petya richtte deze week veel schade aan, met name in Oekraïne. Waar het eerder leek te gaan om ransomware, lijkt het er nu op dat het virus vooral gegevens moest wissen. Wie zou er achter de aanval kunnen zitten en kunnen we vaker dit soort aanvallen verwachten?

Google

Zoekgigant Google heeft zich schuldig gemaakt aan machtsmisbruik met zijn webwinkelvergelijker Shopping, zo oordeelde de Europese Commissie deze week. Dat levert een megaboete van 2,4 miljard euro op. Hoe zit het precies met Shopping en wat zijn de verdere gevolgen voor Google?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.


Lees meer over:

GoogleWeek van NUtechPetya

Aanbevolen artikelen