De LG G6 krijgt met een software-update de mogelijkheid om de telefoon met gezichtsherkenning te ontgrendelen en voegt een zuinige modus toe.

LG noemt de functie met gezichtsherkenning Face Print, meldt het bedrijf. Net zoals vergelijkbare functies van andere Android-fabrikanten moeten gebruikers de telefoon voor hun gezicht houden, en ontgrendelt die dan binnen een seconde.

Ook krijgt de LG G6 met de update de zuinige Low Power Consumption-functie. Daarvoor bouwt LG op een Android-functie waarbij sensoren en de draadloze verbinding worden gebruikt om te meten of en hoe het toestel wordt gebruikt. Is de telefoon opgeborgen of lang niet actief, wordt het energieverbruik teruggeschakeld.

Waarschuwing camera

De G6 toont na de update ook een waarschuwing voor als de vingers van gebruikers in de groothoeklens van het toestel te zien zijn. Eén van de twee lenzen van de dubbele camera van het toestel heeft een grotere hoek dan bij veel andere telefoons, waardoor gebruikers hun vinger soms onbedoeld op de rand van foto's krijgen.

Daarnaast brengt LG de G6+ uit. Het toestel is vrijwel gelijk aan de normale versie maar heeft geen 4 GB maar 6 GB werkgeheugen, 128 GB opslagruimte en wordt geleverd met oordopjes van B&O Play. Zowel de G6+ als de reguliere G6 komen binnenkort beschikbaar in de nieuwe kleuren blauw en goud.