Podcast: Wie voorkomt smartphonegebruik in de auto?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Ditmaal hebben we het over de vele techbedrijven en overheden die het moeilijker willen maken om in de auto smartphones te gebruiken. Veilig, maar bij wie ligt nu eigenlijk de verantwoordelijkheid?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (14 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Smartphone in de auto

Eén op de acht automobilisten zegt wel eens berichtjes te versturen tijdens het rijden. Niet heel veilig, maar er zijn ook steeds meer partijen die de smartphone in het verkeer onbruikbaar willen maken. Zo bracht Samsung bijvoorbeeld een niet storen-app voor in het vervoer uit en werkt Gazelle aan een smartphone-blokkerende fiets.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Lees meer over:
Tip de redactie