Grab, de belangrijkste concurrent van taxi-app Uber in Zuidoost-Azië, wil naar verluidt ruim 1,5 miljard dollar ophalen bij een nieuwe financieringsronde. 

Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Zo'n grote rondgang bij investeerders heeft in dat deel van de wereld nog nooit plaatsgevonden.

Grab, dat actief is in Singapore, Maleisië, Indonesië, Thailand, Vietnam en de Filipijnen, timmert de laatste tijd stevig aan de weg. Zo heeft het in 2012 opgerichte technologiebedrijf voor honderden miljoenen aan investeringen aangekondigd in Indonesië. Dat land is de belangrijkste markt voor Grab, die er vorig jaar meer dan 600 procent groei liet zien.

Net als Uber biedt Grab taxiritten aan, maar in veel steden werkt de dienst ook met scooters. Het bedrijf heeft plannen klaar om een zevende markt te betreden: Myanmar. Verder opent Grab binnen niet al te lange tijd nieuwe onderzoeksfaciliteiten in het Indiase Bangalore en het Vietnamese Ho Chi Minhstad, waardoor er veel extra hoogopgeleid personeel nodig is.

Bij een eerdere financieringsronde, in de september vorig jaar, wist Grab al zo'n 750 miljoen dollar binnen te harken. Daarbij werd het bedrijf gewaardeerd op meer dan 3 miljard dollar.

Uber kreeg bij zijn laatste investeringsronde een waardering van 68 miljard dollar. Het bedrijf haalde al 13 miljard dollar aan durfkapitaal op.