Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
DroneClash

TU Delft houdt eerste wedstrijd voor 'anti-dronetechnologie'

De TU Delft houdt in december een wedstrijd waarin teams elkaars drones uit de lucht moeten zien te halen. De wedstrijd met de naam DroneClash moet de ontwikkeling van anti-dronetechnologie stimuleren.
Door NU.nl

Dat heeft de technische universiteit vrijdag bekendgemaakt. DroneClash vindt op 4 december plaats op het vliegveld Valkenburg.

Tegelijk met de opkomst van drones worden ook steeds meer maatregelen tegen drones ontwikkeld, stelt Bart Remes van het dronelab van de TU Delft. "Idealiter houden deze ontwikkelingen elkaar in balans, en zorgen ze voor een verantwoord en veilig gebruik van drones."

Beeld uit video: Drones in Nederlandse wedstrijd uit lucht gehaald
Afspelen knop

Drones in Nederlandse wedstrijd uit lucht gehaald

Drones in Nederlandse wedstrijd uit lucht gehaald

Vechtdrones

Tijdens de wedstrijd zullen steeds vier teams tegelijk met elkaar strijden. Zij hebben één of meerdere vechtdrones en een 'koningin' die beschermd moet worden. De vechtdrones moeten door een gang vliegen waar bestaande anti-dronemaatregelen zoals netten worden ingezet.

Volgens Remes is het wereldwijd voor het eerst dat een anti-dronewedstrijd wordt gehouden. Ook de politie is betrokken bij de wedstrijd, om het veilige gebruik van drones te stimuleren. Eerder testte de politie zelf al de inzet van roofvogels tegen drones, om ze bijvoorbeeld uit de buurt van luchthavens te houden.


Lees meer over:
TU DelftDrones

Aanbevolen artikelen