Browsermaker Mozilla heeft zijn 'connected devices'-team ontslagen. Deze groep van 50 mensen werkte aan software voor bijvoorbeeld televisies. 

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een verklaring aan CNET. Met het ontslag lijkt Mozilla zich minder te richten op het maken van alternatieve besturingssystemen.

Het ontslagen personeel werkte eerder aan Firefox OS, een mobiel besturingssysteem dat deels op Android was gebaseerd. Ontwikkeling van deze software werd eind 2015 gestaakt, waarna het team aan de slag ging met andere apparaten. Zo werd er een televisie gemaakt die op een aangepaste versie van Firefox OS draait. 

Het bedrijf zegt zich nu meer te richten op 'internet of things', en dat daarom het connected devices-team is ontslagen. Mozilla zou zich minder willen bezighouden met het uitbrengen van commerciële producten.

Mozilla zou op het moment werken aan Project Vaani, een stemassistent vergelijkbaar met Amazon Alexa en Google Home. De software zou echter geen stemdata van gebruikers naar servers verzenden, waardoor privacy beter wordt gewaarborgd.