Podcast: Is Trump president dankzij Facebook en wat wordt zijn techbeleid?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over Donald Trump. Hebben nepberichten op Facebook bijgedragen aan zijn overwinning? En wat zijn de standpunten van president Trump rond encryptie en netneutraliteit?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (8 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Donald Trump

Mark Zuckerberg ontkende deze week dat nepberichten over Trump en Clinton op Facebook invloed hebben gehad op de presidentsverkiezingen. Critici stellen echter dat Facebook zijn rol als mediapartij serieus moet nemen en moet zorgen voor eerlijke en correcte berichtgeving. Wat kan Facebook doen?

Aan de andere kant is de vraag wat de invloed van president Trump op de toekomst van Facebook wordt. Veel techbedrijven maken zich ernstige zorgen om zijn standpunten over encryptie en netneutraliteit. Toch is er vooral nog veel onduidelijk over het mogelijke beleid.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Lees meer over:
Tip de redactie