In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de stand van zaken op de smartphonemarkt: is het te druk?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

De smartphonemarkt

Wie een gemiddelde elektronicawinkel binnenloopt kan een smartphone kopen van Apple, Samsung, LG, HTC, Huawei, Sony, of Motorola, om nog maar niet te spreken van kleinere merken als OnePlus, Wiko en Alcatel. In China heersen Oppo, Vivo en Xiaomi. En in het westen begint Google deze maand met de verkoop van zijn eerste eigen telefoon.

Wie kan er nog geld verdienen als de concurrentie zo moordend is? BlackBerry en Microsoft zijn de afgelopen jaren de voornaamste slachtoffers van de concurrentiestrijd geworden - is het voor meer bedrijven tijd om de stekker uit hun smartphoneafdeling te trekken?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.