In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week hebben we het over de nieuwe computers van Apple en Microsoft en hoe slimme huishoudelijke apparaten een gevaar kunnen vormen.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Nieuwe Macbooks

Apple kondigde donderdag nieuwe Macbook Pro's aan. Het meest opvallende aspect was de Touch Bar boven het toetsenbord. Deze smalle touchbalk kan in diverse apps andere toetsen en functies tonen. Veel fans waren na de aankondiging teleurgesteld. Het lijkt of Apple in een tussenjaar zit. 

In dezelfde week liet Microsoft de Surface Studio zien. De all-in-one-pc heeft een kantelbaar touchscreen. De pc kan zowel rechtop als liggend gebruikt worden en heeft een 28 inch-scherm. 

DDoS-aanval

Vorige week werd een groot deel van het internet in het oosten van de Verenigde Staten platgelegd. Deze DDoS-aanval was afkomstig van internet of things-gadgets zoals slimme beveiligingscamera's en routers. Deze relatief nieuwe categorie apparaten vormt een grote bedreiging voor de stabiliteit van het internet.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.