LG heeft de eerste smartphone met Android 7.0 Nougat onthuld. De LG V20 beschikt bovendien over twee schermen.

Google bracht Android Nougat eind augustus uit voor Nexus-toestellen. Deze smartphones draaien op een kale versie van het besturingssysteem en zijn dus direct geschikt voor de nieuwe versie.

Fabrikanten Samsung, LG en Sony moeten de nieuwe Android-versie voor hun eigen toestellen eerst geschikt maken. De komende maanden zullen veel toestellen een update krijgen, maar LG is nu de eerste fabrikant die een nieuwe smartphone direct uitrust met de nieuwste versie van Android.

Specificaties

De V20 is de opvolger van de vorig jaar uitgebrachte V10. Meest opvallend aan de toestellen zijn de twee schermen.

Boven het 5,7 inch qhd-scherm heeft de V20 nog een rechthoekig schermpje waarop extra informatie weergegeven kan worden, bijvoorbeeld als het hoofdscherm uitgeschakeld is. De helderheid van het tweede scherm is in de V20 wat opgeschroefd.

De telefoon heeft net als vorig jaar 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslag. De accucapaciteit is toegenomen van 3.000 naar 3.200 mAh en er zit nu een Snapdragon 820-processor in de telefoon. De behuizing is gemaakt van metaal.

Video: Dit is de LG V20 met twee schermen

Dubbele camera

De camera is ook aangepast. De V20 heeft namelijk twee camera's aan de achterzijde, net als bij de LG G5. Naast een normale camera zit een groothoeklens. Deze groothoeklens heeft net als bij de G5 8 megapixel terwijl de normale camera foto’s maakt met een 16 megapixel-lens.

De LG V20 komt in eerste instantie alleen uit in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Azië. Dat was bij de V10 ook het geval. LG heeft aan Tweakers.net laten weten dat de V20 net als zijn voorganger bij voldoende interesse ook in Nederland uitgebracht zal worden.

Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt. De V10 kostte destijds 699 euro.