Google komt nog dit jaar met een nieuwe 7 inch-tablet. Het apparaat zal gemaakt worden door de Chinese fabrikant Huawei.

Dat meldt althans Even Blass op Twitter. Blass heeft de afgelopen jaren tientallen keren juiste informatie in handen gehad over nog niet aangekondigde producten.

Google bracht in 2012 en 2013 in samenwerking met Asus al een 7 inch-tablet uit met de naam Nexus 7 (foto). Sindsdien heeft de zoekgigant zich binnen de Nexus-lijn vooral gericht op smartphones. In 2014 kwam alleen nog de Nexus 9 uit in samenwerking met HTC.

Volgens Blass zal de nieuwe 7 inch-tablet dus gemaakt worden door Huawei. Bovendien zou de tablet 4 GB aan werkgeheugen krijgen en nog voor het eind van het jaar in de winkel liggen. Overige details ontbreken.

Oktober

Vorige week gingen nog geruchten dat Google de Nexus-lijn, waaronder het bedrijf in samenwerking met partners eigen toestellen uitbrengt, zou gaan omdopen tot Pixel. Volgens Android Police komen er twee smartphones van 5 en 5,5 inch op de markt. De Pixel en Pixel XL zouden gemaakt worden door HTC.

Naar verwachting houdt Google in oktober een persevenement waarop zowel de tablet als smartphones aangekondigd kunnen worden.