Samsung zal voor de toekomstige productie van de Galaxy Note 7 geen gebruik meer maken van accu's gemaakt door dochterbedrijf Samsung SDI.

Diverse lokale media melden op basis van anonieme bronnen dat de problemen met de accu’s van de Note 7 bij Samsungs eigen batterijtak lagen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf staakte vorige week de verkoop van zijn nieuwste toestel en riep bovendien de tot nu toe verkochte exemplaren terug. Er is een kleine kans de batterij ontploft bij het opladen.

Bekijk beelden van ontplofte Galaxy Note 7-toestellen:

Volgens anonieme bronnen zorgen de accu’s van Samsung zelf voor de problemen. Samsung SDI produceert 70 procent van de Note 7-batterijen, 30 procent wordt gemaakt door de Chinese accumaker ATL.

Bij de batterijen van ATL zijn geen problemen geconstateerd. Daarom worden de in China verkochte Note 7-toestellen ook niet teruggeroepen. Samsung zou nu besloten hebben om de accu’s van Samsung SDI helemaal niet meer te gebruiken in de Note 7. Het is onduidelijk of ATL nu 100 procent van de accu’s gaat leveren.

1 miljard

Volgens een schatting van Bloomberg gaat de terugroepactie Samsung zo'n 1 miljard dollar kosten. Het bedrijf wilde zelf geen bedrag noemen, maar zegt alleen dat het "hartverscheurend" veel geld gaat kosten.

De Note 7 ging twee weken geleden in de verkoop in de eerste tien landen. In Nederland zou het toestel 9 september in de winkels liggen, die datum is uitgesteld. Samsung heeft nog niet bekendgemaakt wanneer de verkoop van de Note 7 met veilige batterijen weer gestart zal worden.