Parrot introduceert 'vliegtuigdrone' met X-vormige vleugels

Dronefabrikant Parrot heeft een nieuwe drone geïntroduceerd die kan schakelen tussen een vliegtuigmodus en een quadcoptermodus. 

De Parrot Swing wordt door Parrot omschreven als een "vliegtuigminidrone" die verticaal opstijgt en landt.

De drone heeft X-vormige vleugels met vier naar voren gerichte propellers. Het apparaat heeft een topsnelheid van 30 kilometer per uur en kan in de lucht dus snel schakelen tussen een modus waarin hij vliegt als een vliegtuig en een normalere dronemodus.

Wendbaar

De vliegtuigmodus is vooral geschikt om snel te vliegen en extra wendbaar te zijn. De Swing kan volgens de fabrikant eenvoudig u-bochten, halve salto’s en loopings maken. Parrot heeft de drone extra stabiliteit gegeven door een gyroscoop met drie assen.

De Swing heeft 1 GB aan flashgeheugen waarvan 300 MB beschikbaar voor het opslaan van foto’s. Deze foto’s worden gemaakt met een vrij lage resolutie van 480 x 640 pixels. Er kunnen ongeveer vierhonderd foto’s worden opgeslagen.

De nieuwste drone van Parrott weegt 73 gram, is in 25 minuten opgeladen en kan acht minuten vliegen.  

Afstandsbediening

Parrot introduceert ook de Flypad, een afstandsbediening voor drones met speciaal gemaakte joysticks en knoppen voor een preciezere besturing. De afstandsbediening heeft een bereik van zestig meter.

De Swing is vanaf september verkrijgbaar. In de Verenigde Staten zal de drone inclusief de Flypad 139,99 dollar (125 euro) kosten. Een Nederlandse prijs is nog niet bekendgemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie