In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Met deze week veranderingen bij WhatsApp en spionagesoftware voor de iPhone.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (10 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

WhatsApp

Berichtendienst WhatsApp gaat bedrijven toestaan op zijn dienst. Zo kun je in de toekomst bijvoorbeeld de klantenservice bereiken via de app, maar komt er ook reclame in WhatsApp? Bedrijven mogen ook aanbiedingen versturen via de dienst, maar hoe ver dat zal gaan is nog onduidelijk.

iPhone gekraakt

Apple bracht deze week plotseling een software-update uit voor zijn iPhone en iPad. Besturingssysteem iOS bleek te zijn gekraakt door de NSO Group, een geheimzinnig bedrijf dat spionagesoftware maakt en verkoopt aan overheden. Hoe gaat dat bedrijf te werk en met wie werken ze samen?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.