Google is maandag begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem Android. Android Nougat komt beschikbaar voor Nexus-apparaten en de Pixel C.

Een woordvoerder van Google zei tegen Venturebeat dat het enkele weken kan duren voordat de software op alle recente Google-apparaten beschikbaar is.

De update komt in ieder geval voor de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player en de Pixel C. Gebruikers die meedoen aan het betaprogramma van Android kunnen de update ook binnenkort verwachten.

Google heeft eerder vijf ontwikkelaarsversies uitgebracht van Nougat, de zevende versie van Android. Volgens de softwaremaker heeft het nieuwe systeem meer dan 250 grote nieuwe kenmerken.

Persoonlijk

De nieuwe Android zou persoonlijker moeten zijn voor de gebruiker. Er zijn nieuwe emoji's en er is een nieuw menu om snel instellingen te veranderen.

Nougat komt ook met de mogelijkheid om twee apps tegelijk te openen en het scherm te delen. Bij communicatie-apps kan de gebruiker tegenwoordig antwoorden in het meldingscherm.

Video: De nieuwe functies van Android Nougat

Nexus

Android Nougat zal niet worden uitgebracht voor de populaire Nexus 5. Het is niet bekend wanneer Android Nougat op andere Android-apparaten wordt uitgebracht.

Smartphonemakers bewerken Android, zodat de software alle functies van het apparaat en de software daarop ondersteunt.