Na een recente update van Pokémon Go is het per abuis moeilijker gemaakt om de virtuele beesten te vangen.

Er wordt gewerkt aan een oplossing voor het probleem, schrijft ontwikkelaar Niantic op Twitter.

Het bedrijf maakt melding van een "bug die de werpnauwkeurigheid beïnvloedt, de kans op ontsnapping vergroot en de XP-bonus weglaat". Op verschillende sociale media hadden fans al hun onvrede uitgesproken over relatief zwakke Pokémon die plotseling veel vaker Pokéballs wisten ontvluchten.

Het is nog niet bekend wanneer de update voor het probleem verschijnt.

Servers

Directeur John Hanke van Niantic geeft op een officieel blog ook meer uitleg over het afsluiten van sites die de locaties van Pokémon weergaven. Hanke zei eerder al "geen fan" van zulke sites te zijn, en de toegang tot informatie uit Pokémon Go werd voor hen geblokkeerd.

Volgens hem leverden de sites van derden ook een zware belasting voor de servers van Pokémon Go op. Hij plaatste een grafiek waarop te zien is dat het aantal aanvragen aan de server scherp afnam toen de blokkade werd doorgevoerd.

Hij zegt dat nog wordt gewerkt aan het repareren van de zoekfunctie in de game. In eerste instantie was het binnen Pokémon Go mogelijk om te zien hoe ver een Pokémon ongeveer van de speler verwijderd was, maar die functie ging kapot en werd vervolgens weer helemaal uit het spel verwijderd.

"Blijf alsjeblieft game-ideeën en feedback opsturen. We kijken er naar uit om de game stabiel te krijgen zodat we kunnen gaan werken aan nieuwe functies", aldus Hanke.