Juli was een recordmaand voor de App Store van Apple. De omzet en uitbetalingen aan ontwikkelaars waren nog nooit zo hoog.

Dat heeft Apple-directeur Tim Cook bekendgemaakt op Twitter. 

Hij geeft geen exacte cijfers over de inkomsten van de App Store, maar zegt wel dat Apple in totaal meer dan 50 miljard dollar heeft uitbetaald aan ontwikkelaars sinds de lancering van de appwinkel in 2008.

Vermoedelijk heeft het succes van smartphonegame Pokémon Go onder meer gezorgd voor de hogere inkomsten in juli. Volgens schattingen van onderzoeksfirma SensorTower leverde de game al een omzet van meer dan 160 miljoen dollar op, al werd een onbekend deel van dat bedrag uitgegeven door Android-gebruikers.

Downloads

Eerder maakte Apple al bekend dat Pokémon Go in zijn eerste week een downloadrecord had gevestigd in de App Store. Cook sprak zich bovendien al lovend uit over het spel in een gesprek met investeerders.

Apple houdt 30 procent van alle omzet uit de App Store. De rest van het geld dat iPhone- en iPad-gebruikers uitgeven aan apps gaat naar de ontwikkelaar.

Voor Apple zijn diensten als de App Store en streamingdienst Apple Music steeds belangrijker. Ondanks teruglopende verkopen van de iPhone en andere hardware, zag Apple de inkomsten uit zijn dienstentak in het tweede kwartaal nog behoorlijk stijgen.

Bekijk hier onze review van Pokémon Go

Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go
Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go