In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we het nieuwe 'meesterplan' van Tesla en de tegenvallende groei van Netflix

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (8 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Tesla

Elon Musk, de directeur van autofabrikant Tesla, presenteerde deze week zijn tweede 'meesterplan'. Tien jaar geleden zei Musk drie verschillende elektrische auto's te willen produceren. Volgend jaar komt de derde daarvan op de markt en dus is het tijd voor een nieuwe langetermijnvisie, met zelfrijdende auto's, bussen en vrachtwagens. Een realistisch plan?

Netflix

De beursachtbaan van Netflix houdt niet op; na de vele pieken en dalen van de afgelopen jaren tekende het bedrijf deze week weer een verlies van 15 procent op. Oorzaak: de tegenvallende groei van de streamingdienst, die 'slechts' 1,7 miljoen nieuwe abonnees wist te trekken. Volgens Netflix zorgt een prijsverhoging voor een tijdelijke drempel, maar is dat wel zo?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.