Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Hillary Clinton

'Aanval op Democratische Partij onderdeel van grotere hackcampagne'

De hackaanval op de systemen van de Amerikaanse Democratische Partij maakt waarschijnlijk onderdeel uit van een grotere hackcampagne tegen Amerikaanse instanties.
Door NU.nl

De afgelopen maanden zou in ieder geval één van de twee betrokken hackgroepen hebben geprobeerd zeker vierduizend individuele e-mailaccounts te infiltreren, meldt de Wall Street Journal op basis van beveiligingsbedrijf SecureWorks. 

Ze hebben het onder meer gemunt hebben op familieleden van militairen, politieke activisten en journalisten die kritisch over Rusland. De onderzoekers denken dat de hackers toegang tot die e-mailaccounts willen om informatie te stelen, maar ook om geld te verdienen.

Bij de meeste gevallen gaat het om phishingaanvallen, waarbij nep-e-mails werden verstuurd om zo de wachtwoorden of andere informatie van mensen te achterhalen.

De hackers hadden vermoedelijk een jaar lang toegang tot de systemen van de Democratische Partij. Zij wisten hun handen te leggen op honderden campagnedocumenten, waaronder een onderzoeksrapport over Donald Trump. Veel van die documenten zijn online gezet, de hackers zeggen bovendien nog meer te zullen publiceren.


Lees meer over:

Hillary ClintonHackersDemocratische Partij

Aanbevolen artikelen