Podcast: Zorg dat je niet wordt gehackt en ophef rond extreme vloggers

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. In deze aflevering hebben we het over de grote hoeveelheid datalekken van de afgelopen weken en de ophef die rond vloggers is ontstaan. 

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Datalekken

Tumblr, Twitter, Linkedin en VK.com. Vier voorbeelden van sites waar de afgelopen weken miljoenen wachtwoorden van op straat kwamen te liggen. Netflix vraagt mensen na de lekken hun wachtwoord te veranderen en Twitter heeft een groot aantal acocunts zelfs gereset waardoor een wachtwoordwijziging verplicht is. 

Wat kan jij zelf doen om te voorkomen dat je gehackt wordt als je wachtwoord onverhoopt op straat komt te liggen? We geven wat tips.

Vloggers

Een vlogger die besluit op het dak van een trein mee te rijden, vier vloggers die vrouwen in hun borsten knijpen en een vlogger die de tampon van zijn vriendin met rode peper insmeert. Een kleine groep vloggers lijkt steeds verder te gaan met hun 'pranks' om maar zo veel mogelijk views te krijgen.

We bespreken of het erg is dat vloggers deze grapjes op Youtube plaatsen en of de videosite een actievere rol zou moeten spelen in het bestrijden van sommige video's.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Tip de redactie