Hack-game Watch Dogs 2 verschijnt in november

Ubisoft heeft openwereldgame Watch Dogs 2 aangekondigd. De game waarin spelers een hacker besturen speelt zich af in San Francisco en verschijnt op 15 november voor PlayStatio 4, Xbox One en pc.

Ubisoft belooft onder meer een grotere open wereld waarin de personages niet alleen op de speler, maar ook op andere spelfiguren reageren. Ook zou er meer te hacken zijn in Watch Dogs 2, zowel wat betreft voertuigen als objecten en mensen. Voertuigen zijn bijvoorbeeld uitgebreider te besturen, als voorbeeld laat Ubisoft een gehackte vorkheftruck zien die een politieauto optilt en ermee het water in rijdt.

Wel is nieuw hoofdpersonage Marcus Holloway een stuk atletischer dan zijn voorganger Aiden Pearce, wat meer mogelijkheden biedt voor parkour. Ubisoft toont dat Holloway tot leven is gekomen met een motion capture-acteur.

Radiotorens

Net als in het voorgaande deel speelt de hackersorganisatie Deadsec een grote rol, hoewel er nog weinig bekend is over het verhaal. Wel blijft de gameplay deels hetzelfde als in de eerste Watch Dogs: spelers moeten de wereld in kaart brengen door radiotorens te hacken.

Volgens Ubisoft kunnen spelers een run-and-gun-speelstijl aanhouden, maar ook voor sluipen of hacken kiezen en het hele spel niemand neerschieten. De multiplayermodus keert terug, toont Ubisoft in zijn presentatie.

Maandag 13 juni houdt Ubisoft een persconferentie tijdens gamebeurs E3. Naast Watch Dogs 2 is onder meer Ghost Recon Wildlands te zien.

Lees meer over:
Tip de redactie