VS waarschuwt banken na recente hacks

De Amerikaanse autoriteiten hebben banken dinsdag opgedragen de beveiligingsmaatregelen tegen cyberaanvallen onder de loep te nemen, na verschillende bankenhacks.

De waarschuwing van onder meer de Federal Reserve volgt na een hackersaanval op de centrale bank van Bangladesh in februari. Toen werd ruim 80 miljoen dollar gestolen, door slechte beveiliging van de bankcomputers.

Dat geld werd gestolen van een rekening bij de Federal Reserve Bank van New York. Ook andere banken zijn de laatste tijd het doelwit geweest van cybercriminelen.

De federale opsporingsdienst FBI kwam twee weken geleden al met een waarschuwing over een groep hackers die illegale geldtransfers willen doen via het interbancaire betalingssysteem SWIFT. Dagelijks worden miljarden dollars via dat systeem overgeboekt tussen banken.

SWIFT kondigde onlangs aan nieuwe veiligheidsmaatregelen te zullen doorvoeren als gevolg van de recente bankenhacks. Zo stelt de bank tweestaps-verificatie verplicht en gaat het overboekingpatronen van klanten monitoren, om alarm te slaan bij afwijkende betalingen.

Lees meer over:
Tip de redactie