Podcast: Robots hebben de toekomst, maar wat heb je eraan?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de toekomst van robots.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (13 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Google-robots

Google kocht een paar jaar geleden een aantal grote robotbedrijven waaronder Boston Dynamics. Deze partij richt zich op het maken van menselijke robots en algemeen robotonderzoek. Google wil graag een robot maken die interessant is voor consumenten. Omdat die visies botsen en Google naar verluidt geen geloof meer heeft dat er binnen enkele jaren een goede commerciële robot te maken is, zou de zoekgigant zijn robottak nu willen verkopen, waarschijnlijk aan Toyota.

Asus-robot

Ondanks de sceptische houding van Google presenteerde Asus deze week juist een robot die in huis moet helpen bij het herinneren van afspraken, het maken van foto's en het geven van informatie. De Zenbo is niet mensenlijk, maar ziet er meer uit als speelgoed. Vergelijkbare robots als de Pepper worden vooral gebruikt als pr-stunt door hotels en andere bedrijven. Heeft deze robotvorm wel toekomst voor consumenten?

Robovalley

Tot deze week hadden nog weinig mensen gehoord van de Robovalley in Nederland. In het Zuid-Hollandse Delft werd dit initiatief in 2015 opgericht om onderzoek rond robotica te stimuleren. Deze 'vallei' haalde deze week een investering van 100 miljoen euro op. Volgende week gaat NU.nl er op bezoek.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.

Lees meer over:
Tip de redactie