India zegt iPhone-versleuteling te kunnen omzeilen

De Indiase overheid heeft een stuk software ontwikkeld waarmee het naar eigen zeggen de versleuteling op iPhones kan omzeilen. 

Volgens minister van Telecom Ravi Shankar Prasad is de encryptie een "uitdaging voor politiediensten overal ter wereld", schrijft de Economic Times.

De minister gaat niet diep in op de mogelijkheden van de software, maar het zou geschikt zijn voor "forensisch onderzoek op mobiele telefoons, inclusief iPhones". 

De Indiase regering ontkent daarnaast plannen te hebben om zogenoemde "achterdeurtjes" in de beveiliging te verplichten waarmee de inlichtingendiensten altijd toegang kunnen krijgen tot versleutelde gegevens.

Amerika

De beveiliging van iPhones is al enige maanden de oorzaak voor een verhit debat tussen Apple en de Amerikaanse inlichtingendiensten. De FBI wilde dat de fabrikant assisteerde bij het kraken van een iPhone van een terrorist.

Apple weigerde dat echter, omdat het volgens het bedrijf de beveiliging van elke iPhone zou schaden. Uiteindelijk wist de FBI de beveiliging te omzeilen met hulp van een externe partij. 

Lees meer over:
Tip de redactie